2013 m. spalio 29 d., antradienis

50 (80) Veronica Roth "Divergentė"

Įvertinimas: 5/5  
Mano nuomonė: nuostabi knyga. Kadangi man labaipatiko Bado žaidynės, tai ši šiek tiek primena ją. Labai įdomu sukurta visai kitokia pasaulio sistema. Kaip visi žmonės skirstomi į 5 luomus: bebaimius, nuolankiuosius, taikinguosiu, eruditus ir teisuolius. Kiekvienas luomas turi savo pareigas visuomenėje. Taipogi atsiranda ir divergentų, kurie galėtų priklausyti keliems luomams. Tik knygos pabaigoje išsiaiškinama, kodėl būti divergentu taip pavojinga - ogi jie sunkiau valdomi ir nenuspėjami. Aišku į visą istoriją turi būti įpinama ir meilės ir draugystės :) Šiaip tikrai super knyga, būtinai skaitysiu ir kitas jos dalis.
Oficialiai: “Vienas sprendimas Vienas sprendimas atrenka tavo draugus
Vienas sprendimas apibrėžia tavo įsitikinimus
Vienas sprendimas lemia tavo atsidavimą – visiems laikams
Vienas sprendimas pakeičia tavo gyvenimą
Čikagos visuomenė, kurioje gyvena Beatričė Prior,  susiskirsčiusi į penkis luomus, išpažįstančius tam tikras vertybes: Teisuolių (vertinančių sąžiningumą), Nuolankiųjų (nesavanaudiškumą), Bebaimių (drąsą), Taikingųjų (draugiškumą), Eruditų (protą). Kasmet per Pasirinkimo ceremoniją šešiolikmečiai apsisprendžia, kuriam luomui tarnaus. Beatričei tenka rinktis – ar likti su savo šeima, ar paklusti širdies balsui. Šie troškimai nesuderinami. Todėl jos sprendimas nustebina visus, net ir ją pačią.
Mergaitei tenka įveikti labai sudėtingą iniciaciją. Ji pasivadina Triče ir mėgina suprasti, kas yra tikrieji draugai ir kur nuves romantiški jausmai žaviam, kartais pašėlusiam vaikinui. Tričė turi paslaptį, kurios niekam negali atskleisti, antraip jos gyvybei iškils pavojus. Sužinojusi, kad jos iš pirmo žvilgsnio tobulai visuomenei gresia žlugimas, Tričė supranta, kad jos paslaptis gali išgelbėti mylimus žmones arba pražudyti ją pačią.
Debiutinė Veronikos Roth knyga prilygo sprogimui literatūriniame pasaulyje. „Divergentė“ – pirmoji trilogijos dalis, distopinis trileris su kvapą gniaužiančiais siužeto posūkiais, širdį draskančiomis išdavystėmis, baisiomis piktadarybėmis ir netikėtais romantiškais jausmais.
"
Puslapių skaičius: 416 psl.
Išleido:  Alma littera, 2012
Knyga: nuosava.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą