2013 m. spalio 20 d., sekmadienis

48 (78) Cate Tiernan "Nemirtinga mylimoji"

Įvertinimas: 5/5  
Mano nuomonė: knyga man tikrai patiko. Dabar yra nemažai prirašyta įvairaus pobūdžio knygų apie nemirtingumą, kerus ir t.t. Prieš pradedant skaityti truputį buvo baisu, kad ši knyga nuvils ir bus nuobodoka. Tačiau aš klydau. Buvo labai įdomu skaityti apie merginą, kuriai 460 metų, o ji vis dar atrodo (ir elgiasi) kaip 17-metė. Knyga atskleidžia nemažai būties prasmingumo, gyvenimo tikslingumo. Ką gi darytum, jei galėtum gyventi kelis šimtus ar net tūkstantį metų? Ar tik linksmintumeis, švęstum su draugais ir pažįstamais, ar galbūt ieškotum gilesnės gyvenimo prasmės? Ar nebaisu, kad per tiek gyvenimo metų, atbunki ir nebepastebi kasdienių gražių dalykų, tokių kaip: miškas rudenį, saulėtekis ar paprasčiausias daržovių auginimas ir namų ruoša. Gal visgi tai nėra taip nuobodu, kaip iš pradžių atrodo? Ko reikia, kad atsiribotum nuo viso pasaulio ir pradėtum ieškot gyvenimo prasmės?
Kitas svarbus momentas yra meilė. Ką darytum, jei įsimylėtum mirtingąjį ir matytum kaip jis pasensta ir numiršta prieš tavo akis, kaip užauga ir numiršta jūsų vaikai? Gal geriau tada išvis nereikia įsimylėti? Ne ką geriau, jei įsimyli nemirtingąjį. Ar įsivaizduoji savo 1000 metų gyvenimą su vienu ir tuo pačiu žmogumi? Įdomu... Tikrai įdomu...
O ką daryti, jei jauti trauką, galbūt net meilę, žmogui, kurio šeima išžudė visą tavo šeimą ir judu abu tai matėt. Ar galima atleisti?
Visus šiuos klausimus užduos pagrindinė veikėja Nastasija (nors vardas ne kartą keistas). Jei jums įdomu, būtinai paskaitykite šią knygą. Dar liko dvi dalys puikiai praleisto laiko :)
Oficialiai: “ Yra žmonių tarp mūsų, kurie gyvena amžinai. Jie – nemirtingieji. Aišku, juos galima nužudyti, bet tai nelengva. Iki šešiolikos jie auga normaliai, o vėliau branda sulėtėja. Nastalija yra viena tokių, jai 459 metai. Paskutinį šimtmetį ji praleido su draugais keliaudama iš miesto į miestą, svaigindamasi ir siausdama kaip išpaikinta mergiotė. Tačiau kai vieną naktį geriausias draugas be priežasties nužudo nekaltą žmogų, ji supranta, kad daugiau taip gyventi nebegali. Nastė susiranda moterį, kuri jai siūlė kitokį gyvenimą, ir pabando pradėti iš naujo. Tik ar lengva pabėgti nuo savo prigimties ir draugų? Ar įmanoma pabėgti nuo savęs? Nuo meilės?..."
Puslapių skaičius: 432 psl.
Išleido:  Obuolys , 2011
Knyga: nuosava.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą