2013 m. vasario 19 d., antradienis

Domino teatro spektaklis "Daktaras"

Įvertinimas: 4/5
Mano nuomonė:
na ką, dar vienas Domino spektaklis. Tiesą pasakius nieko neišsiskiriantis iš kitų ir nelabai kažkuo įspūdingesnis. Istorija gana elementari ir jau kažkur girdėta. Jeigu ne puikūs aktoriai, būčiau nusivylus visai. Mano kolegės netgi išėjo po pirmos dalies. Humoras pakankamai lėkštas, nors nesakau, kad nebuvo juokinga. Susižavėjau ir vėl Jampolskio vaidyba. Jis tiesiog nuostabus. Tačiau šiek tiek nuvylė Saulius Siparis. Per tyliai kalbėjo. Sėdėjau vidury salės, tačiau kartais buvo labai sunku girdėti, ką kalba. Įsivaizduoju vyresniems žiūrovams tas trukdė dar labiau.
Nors istorija nuobodoka, bet visgi vienoje vietoje juokiausi iki ašarų :) Ta istorija apie Grandpapa ir babūnę bei jų anūką Pepiką tiesiog vertėn iš koto :)
Žodžiu rekomenduoju nemačiusiems Domino spektaklių, tačiau mačiusiems ne vieną, šis nebus niekuo išskirtinis.
Oficialiai: „Domino“ teatras pristato didžiausią metų premjerą – komediją „Daktaras“. Pagal žymaus rašytojo ir dramaturgo Branislavo Nušičiaus pjesę pastatyta komedija priblokš žiūrovus charakteringų personažų bei juokingų situacijų gausa.
Teatro scenoje žiūrovai išvys visą būrį žymiausių Lietuvos aktorių: Saulių Siparį, Marių Jampolskį, Andrių Bialobžeskį, Inetą Stasiulytę, Kostą Smoriginą, Eimutį Kvoščiauską, Editą Užaitę, Tomą Vaškevičiūtę ir kitus. O taip pat, pirmą kartą šio žanro scenoje debiutuoja žymusis atlikėjas Deivis. Šios komedijos režisieriumi, po ilgos pertraukos, tapo Adolfas Večerskis, „Domino“ teatro žiūrovams pažįstamas kaip populiariojo spektaklio „Meilė pagal grafiką“ kūrėjas.
"Tai bus didžiausias mūsų teatro pastatymas, kuriame dirbs tokia unikali ir visiems puikiai pažįstama komanda. Šis spektaklis, manau, nustebins daugelį ne tik savo režisūriniais sprendimais, bet personažų charakteriais, kuriuos įkūnys talentingi aktoriai", - sakė teatro vadovas Egidijus Baranauskas.
Turtingos šeimos galva (Saulius Siparis) nutaria pasipuikuoti prieš aplinkinius ir nusprendžia savo sūnui (Deivis) suteikti filosofijos mokslų daktaro išsilavinimą. Tačiau krimsti mokslų jam nelemta, dėl jo lengvabūdiško gyvenimo. Tad mokintis, jo atžalos vardu bei pavarde, išsiunčiamas sūnaus draugas (Eimutis Kvoščiauskas). Po kelerių metų studijų užsienyje, sulaukia grįžtančio sūnaus draugo su filosofijos mokslų daktaro diplomu. Tačiau netikėta telegrama sujaukia turtingo jaunuolio tėvo planus ir atskleidžia tikrąją daktaro laipsnio prie sūnaus pavardės kainą. Įkandin telegramai į namus atskriejęs laiškas pribloškia tėvą... Į jo namus atvyksta... profesorius... marti... ir anūkas?! Ramus tėvo gyvenimas virsta pragaru...
Branislavo Nušičiaus komedines pjeses itin mėgsta įvairiausi pasaulio teatrai. Visi pastatymai sulaukia neįtikėtino populiarumo. Daugelis šio autoriaus pjesių yra virtę kino filmų scenarijais, sulaukę daugybės apdovanojimų. Kaip tikina daugelis kritikų, ne veltui savo laiku pats autorius yra pasakęs: „Geriau mirti gyvenant, nei gyventi mirusiam".

Vieta: Kaunas, Gisrtutis
Data: 2013 02 18 (pirmadienis), 18.00 val.- 20.40 val. pertrauka pusė val.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą