2013 m. vasario 3 d., sekmadienis

8 (38) Lars Kepler "Hipnotizuotojas"

Įvertinimas: 5/5
Mano nuomonė:na štai, paėmiau pirmą knygą iš knygų iššūkio. Šią knygą svajojau perskaityti nuo pat to laiko, kai ji atsirado knygynuose. Labai užkabino pats aprašymas ir netgi knygos viršelis. Knygą įsigijau jau prieš kelis mėnesius, bet tik dabar atėjo laikas ją atversti. Patikėkit, tikrai nepasigailėjau. Tai viena iš tų knygų, kur paimi į rankas ir negali paleisti, o jei jau paleidi, tai vis tiek galvoji apie ją. Jau vos ne naktimis sapnavosi :) Labai patiko siužetas, išlaikoma įtampa nuo pat pirmų knygos puslapių. Netikėti posūkiai, veikėjai ir daugybė kitų dalykų tikrai nepaliks Jūsų abejingų. Tai ne paprastas detektyvas. Jame susipina kelios istorijos, kurios paskui sujungiamos į vieną neįtikėtiną istoriją. Sužavėjo pats hipnozės aprašymas, veikėjų gyvenimo istorijos, patirtas smurtas ir jo poveikis ateičiai.
Žodžiu tai viena geriausių kada mano skaitytų knygų, kurią galėčiau rekomenduoti visiems, ypač detektyvų mėgėjams.

Oficialiai: "Susitik akis į akį su pačia baime"
„Kaip ugnis. Visai kaip ugnis“, - tokiais pirmais užhipnotizuoto berniuko žodžiais prasideda stingdantis psichologinio detektyvo košmaras. Po žiaurių šeimos skerdynių Stokholmo priemiestyje liko vienas liudininkas – penkiolikametis sūnus Josefas Ekas. Jo būklė neleidžia apklausti, todėl komisaras Jonas Lina mato vienintelę išeitį ekstremalioje situacijoje – ieškoti hipnotizuotojo pagalbos. Erikas Marija Barkas jau dešimt metų neužsiima šia praktika, tačiau padaro išimtį Josefui, tikėdamasis, jog taip išgelbės dingusią jo seserį Eveliną. Kai hipnotizuotojas sulaužo sau duotą priesaiką ir pasineria į vaikino sąmonę, išaiškėja tiesa, kur kas labiau šokiruojanti, nei jis galėjo įsivaizduoti. Ir paties gydytojo šeimai iškilusi grėsmė priverčia Eriką sugrįžti į siaubingą savo praeitį.
Tarptautinės sensacijos, tapusios bestseleriu kiekvienoje iš 37 šalių, kurioje buvo išleista, autoriaus Larso Keplerio paieškos taip pat primena detektyvą. Kai net du garsūs švedų rašytojai oficialiai atsižadėjo Hipnotizuotojo autorystės, vieno dienraščio žurnalistai atkapstė, jog po Larso Keplerio slapyvardžiu slepiasi Alexanderis ir Alexandra Ahndorilai, švedų rašytojų pora. Priremti prie sienos ir apakinti blyksčių, jie pareiškė: „Parašyti knygą – ne nusikaltimas.“ Netgi atvirkščiai, pora atrado bendrą pomėgį šalia „rimtų“ profesijų ir netrukus išleido naują istoriją su detektyvu Jonu Lina – Paganinio kontraktas. Kad jie gali drąsiai pretenduoti į Stiego Larssono įpėdinių vardą, liudija ir kitas netiesioginis faktas: švedų režisierius Lasse Hallströmas (Sidro namų taisyklės, Šokoladas) ėmėsi ekranizuoti Hipnotizuotoją."
Puslapių skaičius: 642 psl.
Išleido: Obuolys, 2012
Knyga: nuosava.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą