2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

27 (27) Mary Higgins Clark "Susidvejinimas"

Įvertinimas: 4/5
Mano nuomonė: kadangi rinkausi tarp iš knygos parsigabentų knygų tą, kurią galėčiau perskaityti kuo greičiau išsirinkau šią (gavau pranešimą, kad bibliotekoj atsirado knyga, kurios ilgai ieškojau, tai reikia grąžint vieną iš jau pasiimtų, kad galėčiau pasiimt aną). Taigi mano įspūdžiai. Paskutiniu metu skaičiau nemažai detektyvų, o šitas buvo tikrai neblogas. Gal tik truputį trūko daugiau nenuspėjamumo. Dievinu knygas, kuriose nuomonė, kas kaltas, persiverčia 10 kartų, o galutinį kaltininką sužinai skaitydamas paskutinius puslapius. Ši knyga ne iš tokių, tačiau kažkodėl vis tiek labai traukė. Galbūt man dar mažai skaityta tema - asmenybės susidvejinimo psichikos sutrikimas. Tikrai buvo įdomu. Žodžiu, detektyvų mėgėjams verta paaukot porą vakarų šiai knygai ;)
Oficialiai: Vos ketverių Lora Kenjon buvo pagrobta ir dvejus metus praleido uždaryta. Nuo patirtų traumų mergytei išsivystė daugybinės asmenybės sutrikimas. Todėl jau užaugusi Lora nieko nežino apie kitas savo asmenybės dalis, ypač apie Leoną, rašančią beprotiškus meilės laiškus anglų kalbos dėstytojui Alanui Grantui ir slapčia ateinančią pas jį į namus.
Kai Alanas randamas nužudytas, jo mirties vietoje aptinkama daug Loros pirštų atspaudų. Sukrėstai, suglumusiai Lorai pareiškiami kaltinimai žmogžudyste. Tačiau Loros sesuo, teisininkė Sara Kenjon, netiki sesers kalte ir ryžtasi jai pagelbėti. Į pagalbą Sara pasikviečia psichiatrą Džastiną Donelį, tikėdamasi, kad šis padės seseriai pasveikti ir atgauti atmintį.
Tačiau kai kas labai nenorėtų, kad Lora pasveiktų, ir yra pasirengęs daryti viską, kad Lora neatgautų atminties, o senos ir naujos paslaptys niekada nebūtų atskleistos...
Puslapių skaičius: 288 psl.
Išleido: Alma littera, 2012
Knyga: iš bibliotekos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą