2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

25 (25) Laini Tailor "Kaulų ir dūmų duktė"

Įvertinimas: 5/5
Mano nuomonė: na ką, knyga visai patiko. Paskutiniu metu kažkodėl traukia tos mistinės būtybės ir ieškau vis kažko naujo. Ši knyga tikrai buvo kažkas naujo. Labai suintrigavo aprašymas knygos pabaigoje. Iš pradžių skaitant atrodė, kad viskas per daug išgalvota, per daug sumaišyta ir visko visko per daug, tačiau toliau įsiskaičius vis labiau norėjosi sužinoti, o kas gi toliau? Angelai, chimeros, norų pardavėjai ir daugybė naujų išgalvotų žodžių. Visa tai kažkaip įtraukė. Tik labai gaila, kad ši knyga ir vėl iš serijos, kurią neaišku ar teks daugiau skaityt... Na bet lauksiu kitų dalių :)
Oficialiai: Kartą angelas ir nelaboji pamilo vienas kitą. Tai nesibaigė geruoju. Septyniolikmetė Kerou, dailės studentė iš Prahos, mėgsta guliašą ir leidžia laiką su gatvės menininkais. Tik jos šeima keistoka - demonas avino kanopomis, kuris maino negyvėlių dantis į troškimus, ir grupelė jam dirbančių chimerų. Kerou nesupranta, kodėl ją, žmogų, augina tie keisti, nors švelnūs jai, padarai ir kokius reikalus jai tenka tvarkyti visame pasaulyje, praėjus pro slaptas krautuvėlės duris. Demonų pasaulis stengiasi, kad Kerou būtų laiminga ir kuo mažiau žinotų, tačiau neatsakytas klausimas - kas aš? - kasdien smaugia vis labiau ir mergina pasiryžta rasti atsakymą.
Nerūpestingas tatuiruotos mėlynplaukės gyvenimas baigiasi, kai viename Marakešo skersgatvyje pasirodo nežmogiškai gražus, siaubingai galingas ir nuožmus angelas: „Serafimo žvilgsnis degė, svilino orą tarp jųdviejų. Tai buvo gražiausia būtybė, kokią Kerou kada nors buvo mačiusi. Pirmoji merginos mintis buvo ne vietoje, bet neįveikiama - įsiminti nepažįstamąjį, kad vėliau galėtų nupiešti. Antroji - nebus jokio vėliau, nes angelas ketina ją nužudyti…” Taip prasideda jų kraujo ir mėnesienos, aiškėjančių paslapčių ir žvaigždžių nulemtos meilės istorija, kuri trykšta iš negailestingos praeities. Ar Kerou kada gailėsis, kad sužinojo tiesą apie save?..
Puslapių skaičius: 464 psl.
Išleido: Obuolys, 2012
Knyga: nuosava

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą