2014 m. spalio 3 d., penktadienis

16 (100) E. L. James "Penkiasdešimt išlaisvintų atspalvių"

Įvertinimas: 4/5  
Mano nuomonė: Šios dalies pradžia visiškai nuvylė. Jau taip saldu, taip saldu... Kad net šlykštu :) Nebūna gi taip :) Tačiau antra knygos pusė atpirko visas saldybes, nes joje atsirado ir veiksmo, ir pykčių, ir dar daug ko įdomaus :) Pagaliau Kristianas pasirodė kaip vyras, o ne kaip koks saldainiukas. Įdomiausia buvo jo rwakcija į Anastazijos nėštumą. Tarpais atrodė net, kad skaitau detektyvą. Man tai patinka :) Bet šiaip labai daug nuspėjama, todėl geram detektyvui netiktų. Žodžiu visko po truputį ir gaunasi ne itin vykęs kūrinys... Perskaičiau tik dėl sportinio intereso, kad turėčiau nuomonę, bet tokio tipo knygų dar ilgokai neskaitysiu :) 
Oficialiai:
Romantiškas, išlaisvinantis ir visiškai pavergiantis romanas, kuris jus apsės, užvaldys ir kurį prisiminsite amžinai.
Erotinė „Penkiasdešimt atspalvių“ trilogija apie neįprastus vyro ir moters santykius sukėlė revoliuciją literatūros pasaulyje. Karštos diskusijos įtraukė net garsiausius kritikus, psichologus ir universitetų dėstytojus. Per vienus metus trilogiją įsigijo apie 80 milijonų skaitytojų, ji išversta į daugiau kaip 50 kalbų.
Šis erotiškas, įdomus ir giliai jaudinantis romanas jus apsės, užvaldys ir liks su jumis amžinai.
Kai Ana Stil susipažįsta su keistuoliu ir dvasinių kančių kamuojamu verslininku Kristianu Grėjumi, tarp jų įsiplieskia aistringas romanas ir iš esmės pakeičia abiejų žmonių gyvenimą.
Ana visada žinojo, kad mylėti jį nebus lengva ir kad jiedviem būnant drauge teks įveikti tokius iššūkius, kokių nė vienas neįsivaizdavo. Ana turi įsilieti į prabangųjį Kristiano gyvenimą neaukodama dėl jo nei savo asmenybės, nei laisvės; o Kristianui reikia nugalėti stiprų norą viską valdyti ir atsikratyti vis dar persekiojančių praeities šmėklų.
Dabar, pagaliau būdami drauge, jie turi viską: meilę, aistrą, artumą, turtus ir neribotų galimybių pasaulį.
Tačiau kaip tik tuomet, kai, rodos, nieko netrūksta, nelaimė ir likimas padeda išsipildyti baisiausiems Anos košmarams...
E L James – buvusi televizijos kanalo darbuotoja, dabar žmona ir Vakarų Londone gyvenanti dviejų vaikų motina. Ji nuo ankstyvos vaikystės svajojo rašyti romanus, kuriuos skaitytojai tiesiog dievintų, bet sutramdė šias svajones, kad galėtų didžiausią dėmesį skirti šeimai ir karjerai. Pagaliau E L James ryžosi ir parašė pirmąjį romaną „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“. Šis iškart užkopė į populiarumo viršūnę. Neilgai trukus skaitytojus pasiekė ir kitos trilogijos dalys „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“ ir „Penkiasdešimt išlaisvintų atspalvių“.
Jaudinanti ir skandalinga trilogija „Penkiasdešimt atspalvių“ pateko tarp labiausiai apkalbamų knygų serijų. Jos nupirkta tiek, kad net galima sakyti, jog ši knyga turima kiekvienuose namuose. Autorė, pasirinkusi E L James slapyvardį, akimirksniu buvo įrašyta į žurnalo Time sudaromą 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą. Filmo pagal šią trilogiją pasaulinę premjerą žiūrovai turėtų išvysti 2014 metų rugpjūtį.
"
Puslapių skaičius: 600 psl.
Išleido: Alma Littera, 2013
Knyga: iš bibliotekos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą