2013 m. birželio 1 d., šeštadienis

31 (61) Tess Gerittsen "Ledinis šaltis"

Įvertinimas: 5/5
Mano nuomonė: tai mano pirmoji pažintis su šia autore. Kadangi paskutiniu metu skaitau daugiausia detektyvus, tai kaip galėjau nepastebėt šios autorės? ir labai džiaugiuosi, kad pastebėjau :) Tikrai manau, kad skaitysiu dar ne vieną šios autorės knygą. Eilėje jau laukia "Chirurgas" :) O dabar apie knygą. Ji tikrai nuostabi. Vienas geriausių skaitytų detektyvų. Šiek tiek primena Lars Kepler kūrybą. Gal dėl to, kad jie abu skandinavai? :) Knygoje netrūko nieko: nei įtampos, nei įdomių veikėjų, nei sukurtų jų gyvenimo istorijų. Puslapiai vertėsi tiesiog nepastebėtai. O labiausiai man patiko, kad tokios pabaigos nesitiki. Situacija keičiasi kiekviename skyriuje. Ar tikrai, kas atrodo blogiausias yra blogiausias? Ar tikrai veikėjai elgiasi teisingai vienoje ar kitoje situacijoje? Bet smagiausia tai, kad po tokios sudėtingos ir pilnos įtampos istorijos, viskas baigiasi gerai. Specialiai neminiu veikėjų vardų ir istorijos niuansų, kad Jums būtų taip pat įdomu skaityti nieko nežinant apie knygą, kaip ir man. Žodžiu rekomenduoju visiems šią knygą ir žinoma šią autorę :)
Oficialiai: Neplanuota žiemos išvyka į atokią kalnų trobelę tampa kraują stingdančiu košmaru, kai pasirinkę klaidingą kelią, Bostono medicinos ekspertė Mora Ailz ir jos draugai įklimpsta į bėdą.
Jie atsiduria toli nuo namų ir pagalbos sniegu užverstuose Vajomingo kalnuose. Ieškodama pastogės nuo šalčio, Mora su bendrakeleiviais aptinka keistą ir nuošalų visiškai vienodų namelių kaimą, kuris atrodo tarsi būtų per naktį ištuštėjęs. Tačiau apleistame kaimelyje apima nuojauta, kad Mora su savo draugais galbūt yra ne vieninteliai žmonės jame.
„Knyga, kurią perskaitai vienu prisėdimu.“ Chicago Sun-Times
„Nuostabu... dar viena sėkmė.“ The Plain Dealer
„Gerritsen atskleidžia „Ledinį šaltį“ su chirurgo kruopštumu.“ Salon"
Puslapių skaičius: 320 psl.
Išleido: Jotema, 2012
Knyga: nuosava.

1 komentaras: