2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

10 (10) Dalia Jazukevičiūtė "Anarchistės išpažintis"

Įvertinimas: 3/5
Mano nuomonė: knygą perskaičiau jau senokai, todėl plačiai tikrai nepakomentuosiu. Galiu pasakyt tik tiek, kad knyga didelio įspūdžio nepaliko. Tiesiog eilinis romanėlis. Neturintiems ką veikt. Nors oficialiai atsiliepiama labai teigiamai.

Oficialiai: „Anarchistės išpažintis“ – žinomos žurnalistės, eseistės, poetės Dalios Jazukevičiūtės pirmasis romanas. Autorė dirbo dienraštyje „Respublika“, savaitraštyje „Veidas“, išgarsėjo tiriamosios žurnalistikos straipsniais. Yra išleidusi tris poezijos knygas, puikiai įvertintas kritikos ir skaitytojų. Kaip ir poezijoje, Dalios Jazukevičiūtės romane pulsuoja „neramus, saldžiu karščiu tvoskiantis kraujas“, nuožmi meilė gyvenimui ir ne mažiau nuožmi mirties trauka.
Ši ne per vienus metus menininkės išnešiota knyga primena ugnikalnio išsiveržimą. Ji parašyta tarsi vienu atsikvėpimu ir lygiai taip pat vienu atsikvėpimu perskaitoma. Bet ne tam, kad perskaitęs numestum ir pamirštum – prie jos sugrįžęs vėl netikėtai atgauni švelniai, pirštų galiukais glostančią viltį šiame baisiame, neteisingame ir tokiame gražiame pasaulyje.
Romano herojė Katerina N. tiki, kad meilė yra begalinis troškimas išgelbėti mylimąjį nuo jo asmeninės apokalipsės. Išplėšti jį iš tos pabaisos nagų ir savimi lyg kokiu neperšaunamu gaubtu pridengti jo sielą savo pačios gyva širdim, oda, lūpomis... Arba pasiūlyti apokalipsės žvėriui save vietoj jo.
Spalvingi gyvenimo posūkiai Kateriną blaško tarp Paryžiaus ir Maskvos, tarp Lietuvos ir Latvijos, tarp psichologo kabineto paslaptingos dvasios kupiname Vilniaus senamiestyje ir beprotybę varančių nejaukių betoninių namų naujuose miesto rajonuose.
Katerinos gyvenimo istorijoje sutiksite ne tik jai artimus žmones, bet ir Jėzų Kristų, ir revoliucionierių Che Guevarą, angelus ir nelabuosius, redaktorius ir nuteistuosius myriop, kartu su ja kursite anarchistų partiją ir kovosite už kiekvieno paprasto žmogaus laimę.
Puslapių skaičius: 322 psl.
Išleido: Tyto alba, 2007
Knyga: nuosava. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą