2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

24 (54) Thierry Jonquet "Tarantulas"

Įvertinimas: 5/5
Mano nuomonė: Tai vienas geriausių paskutiniu metu mano skaitytų detektyvų. Knygutė labai plona, bet sujaudinanti ir dominanti iki paskutinio puslapio. Iš pradžių skaitant pirmuosiu pulspaius galvojau knyga bus eilinis nuobodokas detektyvas, bet skaitant toliau darėsi vis įdomiau. Iki pat paskutinio puslapio nebuvo aišku, kas kaip, kur, o svarbiausia Kodėl??? Gal kai kurie manys, kad knygoje trūksta išgvilentų charakterių, tačiau mano manymu čia visko pakako, o nebuvimas to smulkaus aprašinėjimo tik dar labiau pridėjo pliusų knygai. Tai nebanali istorija apie prievartą, beprotybę ir didžiulę tragediją. Nenoriu pasakoti turinio, bet knyga tikrai patiks tiems, kurie nori veiksmo, aiškių charakterių ir netikėtos pabaigos, kai viskas tampa aišku. Žodžiu, puiki knyga praleisti savaitgaliui.
Oficialiai: "Rišaras Lafargas – garsus plastinės chirurgijos specialistas, kurio gyvenimą gaubia tamsios paslaptys. Jo pilies rūsyje – operacinė, o savo partnerei Evai, įkalintai kambaryje, nurodymus jis duoda per įrengtus garsiakalbius. Evai leidžiama pasirodyti viešumoje tik per vakarėlius ir paskutinį mėnesio sekmadienį, kuomet jie drauge vyksta aplankyti jaunos merginos psichiatrinėje ligoninėje. Negana to, Lafargas verčia Evą atsiduoti nepažįstamiems vyrams, o pats slapta stebi šiuos aktus. Vėliau istorijoje pasirodo nauji personažai – nuo teisėsaugos besislapstantis žudikas ir rūsyje grandinėmis sukaustytas jaunuolis, kankinamas paslaptingo vyro, kurį jis vadina Tarantulu. Visi jie yra įsipainioję į apgaulingą vorantinklį ir neišvengs savo lemties.
Thierry Jonquet (Tieri Žonkė, g. 1954) yra pripažintas prancūzų rašytojas ir scenaristas. Baigęs filosofijos ir ergoterapijos mokslus, Jonquet dirbo su specialiųjų poreikių vaikais, gyvenimo suluošintais žmonėmis. Netrukus Jonquet atrado, kad literatūroje gali perteikti tai, su kuo kasdien susiduria tikrovėje. Nors teigia nesąs socialiai angažuotas, į savo romanus Jonquet perkelia šių dienų žiaurumo, neapykantos ir keršto troškimo persmelktą visuomenę. Ir tai jam puikiai pavyksta – pasaulinį pripažinimą pelnęs detektyvas „Tarantulas“ tapo naujausio šiuo metu kuriamo ispanų kino meistro Pedro Almodóvaro filmo įkvėpimo šaltiniu.
Puslapių skaičius: 160 psl.
Išleido: Baltos lankos, 2008
Knyga: nuosava.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą