2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

26 (26) Peter James "Klasta ir viltis"

Įvertinimas: 5/5
Mano nuomonė: jau antras mano skaitytas Peter James detektyvas ar kaip čia jį pavadinus. Knyga tikrai labai patiko. Daug intrigų, meilės, išdavystės. Ilgai išlaikyta įtampa, be to knyga įtraukia nuo pat pirmo puslapio (ne taip, kaip kai kuriose knygose pradedi kažką suprasti tik po min 50 psl.). Bet dar suabejočiau kuri knyga, ar "Alchemikas" ar ši man patiko labiau. Galbūt visgi pirmoji, nes ji labiau atitinka šiandienos nuotaikas.
Įvertinu šią knygą maksimaliai ir tikiuos perskaityt augiau šio autoriaus kūrinių.
Oficialiai: Ketinančiam netrukus susituokti Maiklui Harisonui keturi draugai per bernvakarį nusprendžia iškrėsti makabrišką pokštą – neblaivų būsimąjį jaunavedį paguldo į karstą ir palaidoja gyvą. Palikę užkastą žmogų, linksmai kleganti įkaušusių bičiulių kompanija skuba tęsti linksmybių, ketindama po kelių valandų “palaidotą” draugą išvaduoti, bet… netikėtai per automobilių katastrofą visi žūsta. Vienintelis Maiklo ryšys su pasauliu – psichiškai neįgalus vaikinas, avarijos vietoje radęs portatyvų radijo siųstuvą.
Dingusiojo Maiklo Harisono paieškai ima vadovauti detektyvas Rojus Greisas, kuriam vis didesnį įtarimą kelia Maiklo sužadėtinė ir verslo partneris. Ar jie iš tiesų nenumano, kas galėjo nutikti tą lemtingą vakarą?..
Greisas atskleidžia vieną apgavystę po kitos, klasta keičia viltį, viltis – dar siaubingesnę klastą, o laikas vis eina, skaičiuodamas paskutines karste įkalinto Maiklo gyvenimo valandas...
Puslapių skaičius: 416 psl.
Išleido: Jotema, 2010
Knyga: nuosava

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą