2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

8 (92) George R. R. Martin "Sostų žaidimas". Ciklo "Ledo ir ugnies giesmė“ 1 knyga

Įvertinimas: 5/5  
Mano nuomonė:  Na ši knyga turbūt viena iš daugiau komplimentų iš visų skaitančių susilaukusi paskutiniu metu knyga. Prieš kokį pusę metų pradėjau žiūrėt serialą pagal šią knygą. Jis tikrai labai man patiko ir padariau išimtį savo įsitikinimui "Pažiūrėjus filmą" niekada neskaityti knygos. Pabandžiau. Patiko. Buvo labbai įdomu prisiminti istoriją ir paskaityti apie viską smulkiau. Be to, žiūrėjau skaitydama 3 sezoną, tai žymiai lengviau buvo suprasti kas kaip, nes prisiminiau tuo pačiu visa to priešistorę. Knyga tikrai puiki. Viskas smulkiai aprašyta, bet nevargina. Sukurta nuo A iki Z. Be to, labai patinka tai, kad vienas pagrindinių veikėjų jau pirmoje knygoje miršta. Išduosiu paslaptį - kitose dalyse irgi to bus, tai neprisiriškite prie mėgstamų veikėjų ;) Rekomenduosiu visiems istorijos ir fantastikos mėgėjams. Ypač, pamėgusiems Tolkien ir pan. rašytojų kūrybą ;)
Knyga storoka ir nepasakyčiau, kad labai lengvai skaitosi, bet tikrai verta. Girdėjau trečia dalis net 1000 puslapių ;)
Oficialiai: “Sostų žaidime – pergalė arba mirtis!
„Žiema artėja…“ – rūstūs, negandas pranašaujantys žodžiai, įrašyti Edardo Starko, Vinterfelo lordo ir Šiaurės sergėtojo šeimos herbe. Septynios karalystės, prieš tris šimtus metų krauju ir ugnimi suvienytos drakonų karaliaus Eigono Užkariautojo, išgyvena apgaulingos ramybės laikus. Drakonai mirė, o kartu su jais sunyko ir galinga ilgamečių karalių Targeirinų giminė. Dabar Geležinį sostą – Septynių karalysčių valdžios simbolį –užgrobęs karalius Robertas Barateonas. Ir jis atvyksta į Vinterfelą prašyti Edardo Starko, vaikystės draugo ir maišto kovų bendražygio, tapti karaliaus patarėju.
Taip prasideda pirmoji „Ledo ir ugnies giesmės“ dalis „Sostų žaidimas“. Rašytojas George‘as R. R. Martinas sukūrė nepaprastą fantasy knygų seriją: jo vaizduotėje gimė iki mažiausių smulkmenų apgalvotas pasaulis. Su sava istorija, mitologija, religija, netgi gamtos dėsniais. Iš pirmo žvilgsnio Septynių karalysčių gyvenimas skaitytojams primins viduramžių feodalinę santvarką: pilyse šeimininkauja lordai, riteriai kaunasi turnyruose, kilmingos damos ištekinamos dar nesulaukusios pilnametystės. Magijos nuojauta sklando ore, tačiau įsitraukus į septynių didžiųjų  šeimų intrigų verpetą galima ir pamiršti, kad kažkada šiame pasaulyje skraidė drakonai, kad Šiaurėje stūksanti ledo Siena gina Septynias karalystes nuo paslaptingųjų Kitų, o lordo Edardo Starko vaikai augina paskutiniuosius didvilkius. Garbė, šeima, meilė, kova dėl valdžios ir kerštas – svarbiausi Septynių karalysčių kilmingųjų gyvenimo varikliai.
Vos pasirodžiusi fantastinės epopėjos „Ledo ir ugnies giesmė“ pirmoji knyga „Sostų žaidimas“ tiek iš skaitytojų, tiek iš kritikų sulaukė puikių įvertinimų. Romanas laimėjo ne vieną premiją ir buvo nominuotas geriausio pasaulyje fantasy kūrinio apdovanojimui. 
„Amerikietiškuoju Tolkienu“ vadinamo George’o R. R. Martino knygomis susidomėjo ir televizijos gigantė HBO. Buvo sukurtas 2011 m. metų sensacija tapęs televizijos serialas „Sostų žaidimas“.
"
Puslapių skaičius: 640 psl.
Išleido: Alma littera, 2012
Knyga: iš bibliotekos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą