2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

7 (91) Justinas Žilinskas "KGB vaikai"

Įvertinimas: 4/5  
Mano nuomonė:  kažkaip šiemet sugalvojau, kad reikia nors retkarčiais paimti į rankas ir lietuvių autorių parašytas knygas. Ši viena iš jų. Istorinės temos mane tikrai domina, tai pavadinimas privertė paimti į rankas būtent šią knygą. Na bet tikrai nesitikėjau tokio turinio.... Pradžia tikrai užkabino. Įdomus pats knygos formatas, bet skaitėsi gana sunkiai. Nepatiko tas įtrauktas fantastiškumas, nes jis kažkaip nesiderino su pačiu rašymo stiliumi ir istorija... Na bet buvo įdomu, kad minimos Lietuvos vietovės, daug lengviau viską įsivaizduoti, nes viskas taip artimas ir sava... Žodžiu, pati tema - vaikai, turintys specialių gebėjimų jausti, blokuoti ar perduoti šilumą, kuriuos įsivaikindavo ir augindavo KGBistai man tikrai nepatiko, bet rašymo stilius ir įtampos išlaikymas tikrai buvo. Kas mėgstate realybę, šios knygos tikrai nepatariu skaityti :)
Beje, viršelis - SUPER :)
Oficialiai: “NUOTYKIAIS ALSUOJANTIS ROMANAS APIE NEĮPRASTŲ SUGEBĖJIMŲ TURINČIUS JAUNUOLIUS IR DĖL TO JUOS MEDŽIOJANČIUS „KAGĖBISTUS“
„KGB mirė. Tegyvuoja KGB. Tai pasakojimas apie ypatingus jaunuolius, kurie net griuvus Sovietų Sąjungai persekiojami praeities paslapčių. Tai mūsų gyvenimas 1996-aisiais, išpreparuotas ir išstatytas visų apžiūrai – saldžiarūgštis kaip „Bon Pari“ saldainis, juokingas kaip juostinės kasetės, pasenęs kaip pirmieji Lietuvos kelius raižę BMW, jaukus kaip blokiniai miegamieji rajonai. Pusiau fantastinis, pusiau istorinis romano veiksmas leis atpažinti save pačius, jei tik ėjome į mokyklą, studijavome, mylėjome, bėgome, patyrėme nuotykių 1996-aisiais. Gal ir jus kas nors seka?“
Rugilė Gaidukaitė Audenienė, alfa.lt žurnalistė
Justino Žilinsko romane „KGB vaikai“ veiksmas vyksta Lietuvoje 1996-aisiais.  Tai pasakojimas apie persekiojamus jaunuolius Rasą ir Vilių, besiaiškinančius KGB paslaptis, atrandančius, kad jie ir patys tapo represinės struktūros darytų eksperimentų su žmonėmis aukomis – tiesioginėmis ir ne visai. Taip pat – tai savotiškas 1996-ųjų aktualijų ir žmonių gyvenimo paveikslas.
Tai – nuotykių romanas: daug šnekų, važiavimo, bėgimo ir mažai filosofijos. Tai – istorinis romanas: šeštųjų nepriklausomos Lietuvos metų tikrovė, politinė situacija ir kasdienybė su sovietinio laikotarpio reliktais. Tai – detektyvinis romanas: veikėjai sprendžia tradicines užduotis: Kas? Kodėl? Qui bono? Tai – šiek tiek mistinis romanas: šie žmonės ne veltui pavadinti „KGB vaikais“.
Šokote „makareną“, žiūrėjote tą klaikų serialą „Beverli Hills“ ir dar atsimenate „Motorolos“ mobiliojo plytą ar mistišką prietaisą peidžerį? Tada šis romanas visiškai panardins jus į jau istoriją tapusios jaunystės atmosferą. Jaunesniems skaitytojams gal bus sunkoka suvokti, kiek daug lėmė mobiliojo telefono turėjimas ir kodėl veikėjai neguglina, tačiau skaitydami jie galės žavėtis tikroviškais jų paveikslais ir pašėlusiais nuotykiais.
O iš tiesų – tai romanas apie jus.
"
Puslapių skaičius: 432 psl.
Išleido: Aukso žuvys, 2013
Knyga: iš bibliotekos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą