2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

7 (7) Stephenie Meyer "Saulėlydis"

Įvertinimas: 4/5
Mano nuomonė:
Knygą perskaičiau ne taip jau seniai. Ilgą laiką laikiausi nuomonės, kad tikrai nė už ką neskaitysiu šios knygos, bet kaip ir daugeliu ankstesnių atvejų, kai praeina didysis bumas, ateina ir man noras pažiūrėt, kodėl visgi visiems taip patiko ši knyga ir sukėlė tokią euforiją. Teko matyti šį filmą (tik nekokiomis aplinkybėmis - kai taisė dantis :D), o tai dar buvo viena priežastis neskaityti šios knygos. Labai retai pažiūrėjusi filmą skaitau dar ir knygą, nes tiesiog taupau laiką. Na bet smalsumas visgi nugalėjo ir paėmiau bei po truputį perskaičiau šį kūrinį. Iš tikrųjų tai nenuvylė. Patiko rašymo stilius, išlaikoma intriga ir kaip ir priklauso geriems romanams kiekvienas skyrius baigdavosi įdomiausioje vietoje :). Šiaip tematika apie vampyrus skaičiau ne vieną knygą, tačiau visos jos pakankamai skirtingos ir tai nėra taip nuobodu, kaip iš pradžių gali pasirodyti.
Žodžiu šią knygą galima peikti, galima girti, tačiau abejingų ji retai palieka. Ypač nekalbėkit tie, kurie neskaitėt ;)
Oficialiai:
Dėl trijų dalykų buvau visiškai tikra.
Pirma, Edvardas vampyras.
Antra, kažkuri jo dalis - nežinojau, kokia stipri ji gali būti – trokšta mano kraujo.
Ir trečia, aš besąlygiškai ir neatšaukiamai jį įsimylėjau.
BE GALO ŽAVUS IR NEPAPRASTAI ĮTEMPTAS SAULĖLYDIS – TAI MEILĖS ISTORIJA, KURI „UŽKABINA“.
Amazon „Geriausia dešimtmečio knyga... bent kol kas“
Teen People išrinkta į „KARŠTĄJĮ SĄRAŠĄ“
Publishers Weekly - Geriausia metų knyga
„Varoma lygiomis dalimis įtampos ir romantikos [ši istorija] verčia skaitytoją uoliai sklaidyti įspūdingo Meyer debiuto puslapius.“ – Publishers Weekly (apžvalga)
„Pavojingi romano fejerverkai bei jaudulys, kurį kelia slapta meilė ir tylus susižavėjimas, virsta siaubingomis lenktynėmis dėl gyvybės... „Saulėlydžio“ skaitytojai mirtinai trokš suleisti į knygą dantis.“ – School Library Journal (apžvalga)
Puslapių skaičius: 469 psl.
Išleido: Alma littera, 2008 m.
Knyga: nuosava.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą