2014 m. sausio 28 d., antradienis

3 (87) Joanne K. Rowling "Haris Poteris ir išminties akmuo" (1 dalis)


Įvertinimas: 5/5  
Mano nuomonė: Kažko neseniai vėl patraukė prie Hario Poterio :) Dar paauglystėje skaičiau šią knygą, kitas žiūrėjau tiesiog filmus (nemėgstu pažiūrėjus filmą, skaityti knygos, nebent atvirkščiai). Šiai knygai padariau išimtį. Nors istorija jau daug kartų girdėta, bet skaitėsi vistiek puikiai :) Man patinka šios autorės stilius ir jos sukurtas pasaulis. Smagu, kad ir pagrindiniams veikėjam ne visada viskas sekasi, bet aišku kaip ir kiekvienoje pasakoje turi būti gera pabaiga. Ši knyga ne išimtis. Mielai pasiimsiu ir kitas dalis paskaityti. Gaila, kad gyvenime laikas ribotas ir nėra laiko, kada visas norimas knygas perskaityti, o kai kurias net po kelis kartsu (ko paprastai nedarau). Bet ši to verta. Įsivaizduoju, kad kai turėsiu vaikų, skaitysiu šią istoriją jiems, o jei ne pati, tai siūlysiu patiems paskaityti. Manau daugumai turėtų patikti. Visgi tai jau tapo šių dienų klasika, nors ir kaip tai atrodytų kai kuriems lėkšta ar nuobodu.
Beje, knygą skaičiau tieisogiai knygyne. Dabar gi ten yra "sofkutes" ir kai turėdavau laisvą valandą laukdama kursų visada bėgdavau paskaityti. Tikrai puikus dalykas :) 
Oficialiai: Haris Poteris – vienuolikmetis su akinukais, vargstantis klaikioje dėdės ir tetos Durslių šeimynėlėje. Didžiausias jo kankintojas – dručkis pusbrolis Dudlid. Haris miega sandėliuke po laiptais ir nė sykio nėra šventęs gimtadienio.
Viskas pasikeičia pašto pelėdai atnešus nepaprastą kvietimą – mokytis Hogvartso burtų ir kerėjimo mokykloje. Prasideda nepamirštami jo nuotykiai: jis išmoksta keisčiausių burtų, tampa kvidičo (lyg ir krepšinio ant šluotų) čempionu, padeda išperinti slibiniūkštį ir, slepiamas neregimojo apsiausto, leidžiasi į pavojingą žygį. Su keletu ištikimų draugų Haris Poteris eina pasitikti stebuklingos savo lemties..."
Puslapių skaičius: 246 psl.
Išleido: Alma littera, 2009
Knyga: tiesiog knygyne. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą