2013 m. birželio 10 d., pirmadienis

32 (62) Dmitry Glukhovsky "Metro 2033"

Įvertinimas: 2/5
Mano nuomonė: štai antra mano perskaityta knyga PDF formatu. Nėra net ką lyginti su pirmąja ("Stiklinė pieno"). Ši buvo kur kas nuobodesnė ir tikrai labai nuvylė. Perskaičiau anotaciją ir knyga labai sudomino. Deja skaitant norėjosi net netęsti toliau. Bet aš negaliu gi taip pamesti į šalį. Užtat skaičiau labai ilgai... Trukdė rusiški vardai, vietovardžiai ir t.t. Gal dėl to, kad nesimokiau rusų kalbos ir tiesiog ji man ne prie širdies :) Knyga per daug ištęsta, mažai veiskmo, daug labai filosofinių apmąstymų. Šiuo metu tai tikrai manęs nelabai domina, o be to nuobodžiai parašyta. Aišku vien neigiamai atsiliepti negalėčiau. Knygoje gana smulkiai buvo aprašoma metro gyventojų pasaulis, jų pasaulėžiūra, tikėjimas. Įdomu tai, kad visas metro požemio gyvenimas paremtas bėgimu, gynyba ir puolimu. Atsiskaitymo vienintelis būdas - šoviniai. Be to, įdomiai pateiktas pats tikėjimas, nuo jehovos liudytojų, fašistų, Če Guevaros revoliucionierių iki Didžiojo Kirmino pasekėjų. Kai pasaulis aplink siaubingas ir kasdien miršta tavo draugai, o tu valgai tik kažkokius grybus ir švenčių proga - kiaulieną, tai žmonėms būtina kažkuo tikėti.  Visa knyga paremta pagrindinio veikėjo - Artiomo gyvenimo prasmės paieškomis. O gale knygos pagaliau ją radus viskas žlunga...
Yra dar kita dalis - Metro 2044. Bet aš manau tikrai jos neskaitysiu. Yra tikrai įdomesnių knygų, labiau vertų mano dėmesio.
Oficialiai: "Kadaise Maskvos metropolitenas buvo sumanytas kaip gigantiška slėptuvė, galinti išgelbėti dešimtis tūkstančių gyvybių. Nesenai Pasaulis buvo atsidūręs ties žlugimo riba, bet tą kartą ją pavyko atitolinti. Kelias, kuriuo žengia žmonija, sukasi kaip spiralė, ir vieną dieną ji vėl atsidurs ant bedugnės krašto. Kai Pasaulis ims griūti, metro taps paskutine žmogaus pastoge, kol galiausiai išnyks amžiams.
Puslapių skaičius: 448 psl.
Išleido: UAB Lengvas būdas, 2011
Knyga: nuosava, PDF formatu.

3 komentarai: