2012 m. spalio 8 d., pirmadienis

15, 16, 17 (17) Catherine Fisher trilogija "Orakulas", "Archontas" ir "Skarabėjas"

Įvertinimas: 3/5
Mano nuomonė: Na ši trilogija man visai patiko. Knygas skaičiau jau labai seniai, todėl plačiai komentuoti negalėčiau. Trumpai tariant knygoje yra visko. Truputis istorijos, senovės, archainio tikėjimo ir daug kitų dalykų. Rekomenduočiau tiems, kuriuos domina senovės tikėjimai ir truputis fantastikos.
Oficialiai:
„Orakulas“ – pirmoji visame pasaulyje išgarsėjusios šiuolaikinės Velso poetės ir prozininkės Catherine Fisher trilogijos dalis. Poetės talentas, istorikės ir archeologės patirtis autorei padeda iš amžių glūdumos ir vaizduotės gelmių prikelti nebūtą Abiejų Žemių šalį, kuri prieš skaitytojo akis iškyla su tokia įtaiga ir tikrumu, kad iki smulkmenų pažįstama dabarties kasdienybė prieš ją nublanksta tarsi išblukęs paveikslas.
Egipto senove ir graikų antika dvelkiančiuose Abiejų Žemių šalies smėlynuose, tarp zikuratų, siaurų rytietiškų gatvelių ir amžių paslaptis saugančių valdovų kapų savo stichiją ras jaunas ir bet kuris jaunystės romantikos trokštantis skaitytojas. Vaidilutė Miranija, padedama drąsias viltis puoselėjančio bendraamžio raštininko Seto bei seno muzikanto Obleko, imasi narplioti rūmų klastas ir paslaptis, apie kurias priešmirtiniame laiškelyje ją slapta perspėja senasis šalies valdovas – archontas. Pirmosios kliūtys įveiktos, bet pergalė atneša naujus išmėginimus. 
Puslapių skaičius: 400 psl.
Išleido: Alma littera, 2006
Knyga: nuosava. 
„Archontas“ - Už knygos herojų nuotykius ne mažiau įspūdingos jų akistatos su savo sielos demonais. Paprastais ginklais jų neįveiksi, nes tai kova su savimi.
Aleksis, naujasis archontas, išsiruošia į piligrimo kelionę, vildamasis rasti Dainų šulinį. Kalbama, kad ten slypi neregėti turtai, be to, archontas trokšta susitaikyti su Lietaus karaliene. Bet dykuma archontui ir jo bendrakeleiviams grasina paslaptingais pavojais, į nugarą jiems nuolat kvėpuoja karo vadas Argelinas, siekiantis turtų ir valdžios. Tarp klastų ir išdavysčių Piranija lieka viena karo baisybių akivaizdoje.
Puslapių skaičius: 424 psl.
Išleido: Alma littera, 2006
Knyga: nuosava. 
„Skarabėjas“ - Argelinas įsistebeilijo aukštyn.
 - Mano kerštas dar nė neprasidėjo, vandens boba, ragana tu! Aš sudaužysiu ir sudeginsiu visas tavo statulas, kirviu iškaposiu tavo vardą iš milijono stelų, sudraskysiu kiekvieną papirusą, kuris bent atsiduoda tavimi! Žmonės įsidės į galvą, kad vanduo – mano dovana, kad jį neša mano darbininkų iškasti kanalai, dalija mano vandentakiai ir mano įrengti siurbliai. Jokios Lietaus karalienės nėra. Dabar aš čia vienintelis dievas.
Grįžęs iš dykumos Setas randa Abiejose Žemėse viešpataujančią beprotybę. Argelinas paskelbė karą dievams, Miranija slapstosi, Devynetas išsisklaidęs. Kieno valia slypi grėsmingame skarabėjo ženkle? Siaučiant suirutei Miranija ir archontas turi atlikti paskutinę, neįmanomą sielos kelionę. Per Devynerius vartus į mirtį. Ir atgal.
Puslapių skaičius: 464 psl.
Išleido: Alma littera, 2007
Knyga: nuosava. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą